Ghid, Interviu

Cum să te afirmi când interviul nu decurge conform așteptărilor

Cum Sa Te Afirmi La Interviu

Pentru a avea succes, managerii depind de angajați să rezolve majoritatea sarcinilor complicate, ceea ce face ca procesul de recrutare să fie vital într-o companie.
Cu toate astea, vor exista întotdeauna hiring manageri sau team leaderi care nu sunt pregătiți suficient pentru a conduce interviurile de angajare.

“Am fost la un interviu la care eram sigur că voi avea rezultate bune. Eram încântat de oportunitate și îmi doream mult jobul, dar recruiterul nu mi-a pus întrebările care mi-ar fi permis să-mi demonstrez potențialul. De fapt, nu a pus întrebări mai deloc și a vorbit foarte mult. A fost o experiență tristă și mă întreb dacă aș fi putut face ceva diferit.”

Dacă și ție ți s-a întâmplat asta, să știi că nu ești singurul! Aproape toată lumea a plecat de la un interviu fără să fi primit șansa de a-și prezenta abilitățile și modul în care ar putea să  îndeplinească taskurile jobului. În pregătirea următorului interviu, asigură-te că citești cu atenție acest articol, și transformă interviul în momentul tău de prezentare.

De cele mai multe ori, interviurile încep cu clasicul Spune-mi despre tine. Adaptează-ți biografia scurtă de la începutul CV-ului pentru a reflecta direct cerințele jobului pentru care ai aplicat, folosind cuvintele, frazele și acronimele care crezi că au șansele cele mai mari să rezoneze cu recruiterul sau hiring managerul. Dacă dai și câteva exemple, faci garantat o impresie pozitivă încă de la început. După ce povestești pe scurt despre tine, termină cu o afirmație care să inspire faptul că ai încredere în abilitățile tale de a îndeplini cu succes cerințele postului.

Cum Sa Te Afirmi La Interviu

„Mi-ar plăcea să aflu mai multe înainte de a mă pronunța foarte ferm, dar din ce am citit până acum, consider că profilul meu se potrivește foarte bine pe cerințele profilului căutat de voi.”

Când faci asta, îi dai de înțeles interlocutorului că știi exact de ce te afli acolo, că ai încredere în abilitățile tale și, de asemenea, îi dai ocazia să înceapă să-ți povestească mai multe detalii despre job. Majoritatea managerilor s-ar bucura să audă un răspuns articulat și concentrat la prima lor întrebare. Îi vinzi direct exact ce îi lipsește și demonstrezi entuziasm inteligent și informat.

Dacă, pe măsură ce înaintează interviul, interlocutorul vorbește mai mult decât să pună întrebări, atunci poți începe tu să pui întrebări. Bazează-te pe informațiile pe care le-ai aflat despre nevoile organizației pentru a formula întrebări care să-ți pună în valoare cunoștințele și să ofere intervievatorului informații despre tine.

Câțiva pași siguri te ajută să nu omiți informații valoroase la interviu, punând chiar TU întrebări:

Identifică nevoile pe care le are firma – atât ca resursă umană, cât și ca skills. Să spunem că au nevoie de 3 software developeri pentru implementarea unor aplicații interne, care să cunoască la nivel avansat ES6, React, Redux. De aici poți continua cu întrebări care să demonstreze că aria ta de expertiză le depășește așteptările, de exemplu

“Este nevoie și de cunoașterea tangențială a Webpack cu add-ons precum storybook.js?”

Enumeră modurile în care munca ta va ajuta la anticiparea și prevenția apariției problemelor cu care se confruntă – Dacă recruiterul a menționat o problemă anterioară și rotițele tale deja au gândit o soluție, spune-o fără teama că probabil s-au gândit deja la asta. Vei primi o bilă albă în plus pentru simplul fapt că te-ai gândit pe loc la o rezolvare.

Profită de întrebările scurte pentru a da răspunsuri elaborate La întrebarea „Câți ani de experiență ai în vânzare?”, în loc să răspunzi „Șapte ani”, răspunde

„Șapte ani și consider că cea mai mare provocare de până acum a fost schimbarea mentalității clienților odată cu pandemia. Dar am învățat repede și m-am adaptat noilor proceduri și curente. Mă gândeam la asta când mi-ai povestit despre provocările pe care le-ați avut și voi anul trecut și cum aș fi procedat eu. Ar fi fost interesant să fim în aceeași echipă atunci.”

Rostite pe un ton liniștit entuziast și curios, astfel de afirmații și întrebări transformă o examinare unilaterală a aptitudinilor într-o conversație între doi profesioniști cu un interes comun, o conversație care te diferențiază de concurență. Îl determină pe interlocutor să-și dea seama câ întrebările tale au fost cu adevărat pertinente și că acesta este genul de talent de care au nevoie.

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi informații valoroase pentru viitorul tău interviu.

Related Posts

Lasă un răspuns